7 Redenen waarom je ooit in je leven een retreat gedaan moet hebben!

1. Omdat je niet op je sterfbed wilt liggen zonder
ooit de reis naar binnen te hebben gemaakt

Wist je wat het nummer één regret is dat mensen op hun sterfbed noemen? Ik wilde dat ik het lef had gehad om mijn eigen leven te leiden en niet dat wat anderen van me verwachtten. Daarna volgen: ik wilde dat ik niet zo hard had gewerkt, ik wilde dat ik de moed had gehad om mijn ware gevoelens te uiten, ik wilde dat ik meer tijd had doorgebracht met vrienden en familie en ik wilde dat ik mezelf had toegestaan om gelukkig te zijn.

Die kwam bij ons wel even binnen. Hoe bewust besteden wij onze tijd? Kan jij met zekerheid op deze vijf dingen zeggen dat je ze niet zult voelen aan het einde van je leven, als je al het geluk hebt dat dat op een laat moment komt?

We weten allemaal: het leven is kort. Iedereen die een dierbare verloren heeft weet hoe snel het leven over kan zijn. Laten we leren van hen die al heengegaan zijn en hun waardevolle lessen gebruiken, zodat wij niet diezelfde dingen zeggen over zoveel jaar. Leef jouw eigen leven, ten volste.

This image has an empty alt attribute; its file name is agKhjwhQ-1024x683.jpeg

2. Omdat je hier met een reden bent

Of je het nu gelooft of niet. Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt, je hebt een missie. En met je missie komt een gift, die alleen jij hebt. Die gift kan van alles zijn. Wat we allemaal gemeen hebben is dat onze gift zowel voor onszelf als voor de wereld een geschenk is. Je doet daarom niet alleen jezelf, maar ook de wereld en mensen om je heen tekort als jij jouw gift nooit ontdekt of niet het lef hebt om deze uit te leven.

Wist je hoe groot de kans was dat jij geboren werd? De kans dat jij op dit moment in dit lichaam op deze aarde leeft, is 1 op 102,685,000. Dat is een 10 met 2,685,000 nullen. Praktisch nul dus. Het leven is een geschenk. Laten we dat geschenk niet for granted nemen. Laten we onze dankbaarheid uiten door ons volste potentieel te leven. Zoals Wayne Dyer het zo mooi verwoordde: “Don’t die with your music still in you.”

3. Omdat het de wereld een mooiere plek maakt

Denk eens aan een aantal hele positieve mensen in jouw omgeving. Dat zijn mensen die een kamer oplichten als ze binnenkomen, toch? Mensen waar iedereen graag bij in de buurt is. Mensen die een glimlach op jouw gezicht toveren, gewoon door te zijn wie ze zijn. Mensen die gelukkig lijken te zijn, onbezorgd en vrij, ongeacht wat voor uitdagingen het leven hen geeft. Hoe doen ze dat toch, vraag je je misschien af, als de wereld voor jou een veel minder fijne plek voelt.

You can be that person. You are that person, in your essence.

En stel je nou eens voor dat de wereld bestaat uit alleen maar zulke mooie stralende positieve mensen? Hoe zou de wereld er dan uit zien? Hoe zou de politiek er dan uit zien? De natuur? Onze aarde? Zouden er dan nog hongersnood, verkrachtingen in India, of oorlogen zijn? Precies. You can’t change the whole world by yourself, but you can change yourself. En daarmee verander je niet alleen jouw wereld, maar ook direct de wereld om je heen. Alles is met elkaar verbonden.

This image has an empty alt attribute; its file name is AMl4aCSw-1024x683.jpeg

4. Omdat geluk van binnenuit komt

Dit hebben we allemaal weleens gehoord en ook ervaren. Elke vorm van geluk die van buitenaf komt is tijdelijk: dat nieuwe object wat je zo graag wilde hebben, het slagen voor die toets of zelfs die nieuwe relatie. Innerlijk geluk is anders. Het is een interne en vaak blijvende shift.

We leven in een wereld van energie. Eindelijk is de wetenschap het met spiritualiteit eens dat onze wereld uit energie bestaat en niet uit massa. De wet van aantrekkingskracht bepaalt dat gelijke energie, gelijke energie aantrekt. Met andere woorden: een gelukkige binnenwereld creëert een buitenwereld die past bij al dat geluk.

Na een goed retreat beschik je altijd en overal over de tools om jezelf en je eigen innerlijke wereld te managen én heb je gevoeld, of een glimp opgevangen, van wie je werkelijk bent en hoe je je ook kunt voelen. En als jij jouw vibratie weet te verhogen door jouw geluk vanbinnen te vinden, trek je als een magneet situaties, dingen en personen aan die bij dat hogere vibratieveld horen.

This image has an empty alt attribute; its file name is g4z6jacw-1024x683.jpeg

5. Innerlijke rust is het nieuwe succes

We leven in de nieuwe tijd. Ons bewustzijn groeit, zingeving en het doen van meaningful werk wordt belangrijker en we hechten we steeds minder waarde aan status en objecten. Tegelijkertijd legt de maatschappij een perfectie-druk op ons en leven we in een tijd van information overload. Geen wonder dat het aantal burn-outs nog nooit zo hoog is geweest.

Innerlijke rust willen we allemaal. Wil je succesvol zijn in het leven, focus je dáár dan op. Innerlijke rust is het nieuwe succes. Niet als iets wat je moet showen, om daar vervolgens weer goedkeuring van de buitenwereld uit te halen. Dat hoort ook bij de oude tijd. De nieuwe tijd waar we in leven gaat steeds meer over zijn wie je bent, gelukkig zijn en bijdragen. Dat gaat het beste als je mind niet de hele dag door je grootse plannen en hartenwensen heen tettert.

Een goed retreat leert je hoe je zelf weer terug verbindt met je waarheid, innerlijke kracht en de stem van je hart; in het dagelijks leven. In een Inner Beauty Retreat leren deelnemers zich staande te houden ook juist als de wereld op zijn kop staat. Je hart volgen en keuzes maken wordt makkelijker, als je eerst de stem van je hoofd weet te kalmeren. En je maakt betere keuzes: want onze ziel weet een stuk meer dan onze mind ooit kan begrijpen.

This image has an empty alt attribute; its file name is DSC03580-659x1024.jpg

6. Omdat het je een leuker persoon én mooier maakt

Vanbinnen én van buiten. Gelukkige, authentieke mensen stralen nou eenmaal meer. Van alle deelnemers maken we before & after foto’s. Op die foto’s zien we meestal een groot verschil, al helemaal gezien de korte tijd die we samen hebben doorgebracht. We zien een rustigere huid, meer rust, zelfvertrouwen en het grootste verschil is zichtbaar in de ogen. Ogen worden letterlijk lichter van kleur en glanzen meer. Hoe tof is dat?

Leuke, positieve mensen die goed in hun vel zitten hebben een habit om leuke, positieve mensen en dingen in hun leven aan te trekken. Los van de wet van de aantrekkingskracht is dit ook logisch, iedereen omringt zich graag met positieve, enthousiaste, energieke mensen.

Met een leuker persoon bedoelen we overigens ook echt persoon: je essentie, wie je werkelijk bent, is al perfect. En als je niet weet wat we daarmee bedoelen, dan is dat alleen al een reden om eens op een (goed) retreat te gaan.

This image has an empty alt attribute; its file name is 54MCWmWA-1-1024x683.jpeg

7. Omdat goede vrienden álles zijn

Onderzoek toont aan dat wij het gemiddelde zijn van de vijf personen waar we het meest tijd mee doorbrengen. Breng jij je tijd door met mensen die je omhoog brengen, die positief in het leven staan, authentiek zijn en altijd voor je klaarstaan? Mensen die gelukkig zijn of er alles aan doen om de beste versie van zichzelf te zijn en hun dromen achternagaan?

Als het antwoord nee is, dan is dat een goede aanwijzing dat we zelf misschien ook nog niet helemaal zo in het leven staan. Zodra jij actief en bewust gaat werken aan jouw happiness, zodat je het leven van jouw dromen kunt leiden, je hart durft te volgen en je meest authentieke, liefdevolle zelf kunt zijn: dan trek je mensen aan die bij dat pad passen. Terugkomend op punt nummer vier: your vibe attracts your tribe.

De mooiste vriendschappen zijn ontstaan in de Inner Beauty Retreats. Los van de verbinding die álle deelnemers bij elkaar voelen en die we terugzien op de reünies in Amsterdam, vinden veel deelnemers minstens één ‘zielenmaatje’ tijdens hun retreat. En we kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk vrienden zijn op dit pad. Vrienden die je begrijpen, vrienden die je supporten en vrienden die niets liever willen dan jou zien shinen.

This image has an empty alt attribute; its file name is d15td5uw-1024x683.jpeg

Door: Mayke Niestadt

Vind je dit inspirerend? Share it with your loved ones ❤

VAN STRESS NAAR INNER PEACE

Hoe 1 verhaal je leven kan veranderen. In deze gratis video deel ik met jou mijn belangrijkste inzicht die alles voor mij veranderde. Ik deel 3 lessen + oefening die ik heb ontdekt en transformerend werken voor iedereen. Dus ook voor jou. 

Inner Beauty Retreat video Mayke

Vul hieronder je gegevens in, dan stuur ik DIRECT de gratis video naar je toe. 

*Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy policy

Something went wrong. Please check your entries and try again.