Body Positivity Retreat in #EerlijkeFoto op Videoland

Op 13 en 14 augustus organiseerde Inner Beauty Retreat het eerste Body Positivity Retreat. Miljuschka Witzenhausen deed mee, en filmde dit voor haar documentaire #EerlijkeFoto die 8 oktober te zien is op Videoland.
Body-positivity-retreat-miljuschka-eerlijke-foto-2

MEER DAN HET OMARMEN VAN JE CURVES

Want het is niet alleen het accepteren van die putjes in je bovenbeen. Of stoppen met jezelf in te kleine broeken wurmen. Een handdoek om je heen slaan als er op het strand een foto wordt gemaakt.

Body positivity gaat zo veel verder dan dat. Het gaat over competitie en (een gebrek aan) sisterhood. Ergens zijn wij vrouwen elkaar gaan bekritiseren en ons met de ander gaan vergelijken. Het is die steek van onzekerheid over je eigen lijf als een van je vriendinnen ineens veel is afgevallen. Maar ook die momenten dat je je stiekem beter voelt als je een foto ziet van iemand die voller is dan jij. Waar komt die behoefte tot vergelijken vandaan?

BECAUSE WE WANT TO FEEL GOOD

And safe. And loved.

Maar nu hebben we een foto nodig van iemand die nét een rolletje meer heeft, om ons goed te voelen. Of die check in de spiegel. En likes op Instagram. Goedkeuring van buitenaf, voordat je je écht
goed voelt over jezelf.

Hoe komt dat? Waarom lukt het niet om dat gevoel van bínnen te vinden? Wat houdt je tegen om je meest gelukkige, zelfverzekerde en pure zelf te zijn? Dat is wat Miljuschka samen met deze 10 dappere vrouwen uitzocht tijdens het Body Positivity Retreat.

Je ziet het in de tweede aflevering van #EerlijkeFoto met Miljuschka op Videoland.
eerlijke-foto-miljuschka-body-positivity-retreat-9

Contact us

Questions, comments, thoughts... We'd love to hear from you!

Invalid Email